Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Landiga - pogača sa povrćem

Landiga - pogača sa povrćem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Landiga - pogača sa povrćem
Fotografije: Doni Niki
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kada se zapeče, premažite je maslacem - veoma važan korak koji ne bi trebalo da preskočite!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • topla voda - 150 ml
  • kvasac - 15 g (svež)
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 400 g za gustu smesu
  • tikvice - 1 komad
  • patlidžani - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • sir - 150 g
  • slanina - 150 g
  • čubar
  • biber
  • peršun
  • ulje - za podmazivanje tepsije
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj seoski hleb, kvasac se rastvori u zagrejanom svežem mleku i vodi zajedno sa šećerom i 3 kašike brašna.

Ostavlja se dok se kvasac ne aktivira.

Dodajte jaja, so i brašno, mešajte dok smesa ne bude nešto gušća od testa za kolač.

Svi navedeni proizvodi se sitno iseckaju i pomešaju sa smesom za testo.

Začini se po želji i pljosnati seoski hleb se sipa u pleh, koji je prethodno nauljen.

Pecite Landiga pogaču od povrća na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Kada se ispeče, odozgo se premaže maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: