Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Patišpanj rolnice sa glazurom

Patišpanj rolnice sa glazurom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Patišpanj rolnice sa glazurom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
12/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Ukusni patišpanj rolati koji će postati omiljeni celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • Za svaki rolat
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • krem - 2 komada, Ole, vanila (po 80 g)
  • pavlaka - 300 ml
  • farsitura - 50 g, brule
  • farsitura - 50 g, malina
  • za ukras
  • farsitura - 100 g, malina
  • farsitura - 100 g, brule
  • fondan
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Izmešajte i sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni otprilike 20 minuta.

Izvadite i uvijte u rolat zajedno sa papirom. Na isti način napravite drugi rolat. Rolat napravite prema uputstvu.

Umutite pavlaku i dodajte je u krem. Raširite koru, skinite papir i namažite 1/2 krema. Pospite farsiturom brule i uvijte u rolat.

Celi rolat namažite pavlakom i zalijte farsiturom.

Na isti način napravite i drugi slatki rolat. Ukrasite cvetovima od fondana.

Patišpanj rolati sa glazurom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: