Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama u mlečnom sosu

Ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama u mlečnom sosu

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama u mlečnom sosu
Fotografije: Valeria
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Sjajne ćuftice, koje obavezno morate da poslužite sa ovim mlečnim sosom"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za ćufte
  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • tikvice - otprilike 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • beli luk - 1 ili 2 čena, presovan
  • sremuš - sušen, iz kesice
  • Za mlečni sos
  • tečna pavlaka - 250 ml /30 ili više procenata/
  • krem sir - 80 g
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje ćufti:

Izrendajte tikvice, posolite ih i ostavite ih na 15 minuta. Nakon toga ih lepo ocedite. Koristite gazu ili cedljku. Potrebno vam je 500 grama oceđenih tikvica. Tikvice sa pomešaju sa mlevenim mesom, jajetom i začinima. Prave se kuglice i peku se.

Ako ih pečete u rerni, treba da se peku na 200 stepeni. Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Moje ćuftice sam pekla u air fryer-u. Izabrala sam program roast. Prvo sam probala na 185 stepeni, ali na 190 je bolje. Za 15 minuta su bile gotove, okretala sam ih.

Pripremanje mlečnog sosa. Obično ga pravim u odnosu 1:3. To znači 3 dela pavlake i 1 deo krem sira.

Pavlaka i sir se stavljaju u tiganj i mešaju se na srednjoj vatri dok se malo ne zgusti. Ja sam dodala i 1 čen presovanog belog luka. So stavljam na kraju tako što probam.

Ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama u mlečnom sosu su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: