Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pikantne tatarske ćuftice na roštilju

Pikantne tatarske ćuftice na roštilju

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Pikantne tatarske ćuftice na roštilju
Fotografije: Doni Niki
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
6
"Nema potrebe da podsećamo koliko su ukusne ove ćuftice"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg (mešano ili svinjsko)
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 4 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • ljuta aleva paprika
  • peršun
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se začinjava svim nabrojanim sastojcima, dodaje se oprana i na sitne kocke isečena crvena paprika, kao i na sitno isečene pečurke.

Mleveno meso se mnogo dobro zamesi. Ostavlja se pokriveno u frižideru nekoliko sati.

Kačkavalj se narenda.

Od mlevenog mesa se oblikuju ćuftice težine oko 70 g. Preko streč folije se mokrim rukama razvuku ćuftice i slepe se jedna sa drugom, a u sredinu se stavlja kačkavalj, oblikuje se dobro vlažnim rukama, da kačkavalj ne iscuri.

Peku se na raoštilju ili na grilu, kao što sam ja uradila.

Servira se sa salatom po izboru.

Tatarske ćuftice na roštilju su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: