Način pripreme
Ogulite 2 srednja patlidžana i naseckajte ih na kockice. Pospite solju, izmešajte i stavite u đevđir kako bi se ocedio njihov gorki sok. Ostavite ih na barem 30 minuta da odstoje, a nakon toga isperite pod mlazom tekuće vode.
Sitno naseckajte glavicu kromid luka, a šargarepu izrendajte na krupno rende.
Ogulite i sitno naseckajte 1 paradajz, a drugi na kolutove.
Zagrejte malo ulja i prvo dinstajte luk i šargarepe nekoliko minuta.
Dodajte sitno naseckan paradajz i beliu luk, prethodno iseckan.
Nakon nekoliko minuta dodajte mleveno meso i začine.
Propržite i njega dok se ne pretvori u mrve, mešajući.
U keto jelo sipajte čašu vode i ostavite na ringli dok ne provri.
Nakon toga prebacite u tepsiju, odozgo poređajte kriške paradajza i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200°С otprilike 40 minuta dok ne ostane na masti.
Poslužite patlidžan sa mlevenim mesom u rerni, posut sitno iseckanim svežim peršunom.