Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice od kupusa u glinenoj posudi sa piletinom i svinjetinom

Sarmice od kupusa u glinenoj posudi sa piletinom i svinjetinom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Sarmice od kupusa u glinenoj posudi sa piletinom i svinjetinom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Jedan gurman koji drži do sebe nikada neće propustiti da proba ovo jelo za dušu - sarme i piletina, i sočna svinjetina"

Potrebni sastojci

  • za sarme
  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • luk - 2 glavice, crni
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • so
  • nana
  • peršun
  • pileće meso - oko 1 kg
  • svinjsko meso - 600 g (grudi)
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremite listove kupusa za sarme.

Pospite dve vrste mesa solju i biberom.

Operite pirinač pod tekućom vodom veoma dobro.

Isecite luk na sitno. Zagrejte ulje i izdinstajte luk na kratko.

Dodajte pirinač i zapržite ga, dok ne postane prozračan. Dodajte sve začine i 2 šolje vode. Kuvajte na slaboj ringli dok ne upije tečnost.

Počnite da spremate sarme, stavljajući po jednu kašičicu smese. Poređajte ih u glinenu posudu po krajevima. U sredinu stavite pileće meso.

Napravite drugi red sarmi i stavite svinjsko meso. Na kraju završite sa još jednim redom sarmi i pilećim mesom. Sipajte šolju vode.

Zatvorite poklopcem đuvečaru i stavite u hladnu rernu.

Pecite jelo dva sata na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: