Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi

Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi

Iliana DimovaIliana Dimova
Početnik
2655638
Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
17/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
20
"Ipak ćemo spremite ove sjajne sarmice, jer su nam još od detinjstva omiljene"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, sa začinima
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • đumbir - mleveni
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 5 kašika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u veliku šerpu, sipajte malo vode, pet kašike, ulje i pospite čubrom, đumbirom i biberom.

Promešajte mleveno meso i kada tečnost uvri sipajte pirinač. Promešajte ponovo i sklonite posudu sa ringle.

Očistite kiseli kupus od tvrdog dela.

U svaki list stavite nadev i uvijte sarmice od kupusa.

Poređajte ih u vatrostalnu posudu sa poklopcem čvrsto jednu do druge.

Preostalni nadev možete da sipate preko njih.

Sipajte vodu u posudu, tako da ih skroz prekrije.

Stavite ih u rernu na 200 stepeni i pecite dok ne budu gotove.

Po želji ih servirajte sa mlečnim sosom.

Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: