Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice sa bulgurom i cvetom tikvica

Sarmice sa bulgurom i cvetom tikvica

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Sarmice sa bulgurom i cvetom tikvica
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ove netradicionalne sarmice se direktno tope u ustima Jedna originalna ideja za pravljenje cvetova od tikvica"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • bulgur - 200 g
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • čubar
  • cvet od tikvica - 20 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Cvetovi tikvica se natope u vodu. Pažljivo se skidaju njihovi prašnici. Ponovo se namoče u vodu.

Luk se očisti i sitno se nasecka. Šargarepa se oguli i opere. Renda se na rende. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje.

Dodaju se luk i šargarepe da se proprže. Dodaje se teleće mleveno meso i ono se proprži tako što se meša da se razdrobi.

Dodaje se bulgur i sipa se voda. Meša se. Ako je potrebno, dodaje se još vode dok se bulgur ne skuva.

Začinjava se solju, crnim biberom i čubrom. Kada je bulgur gotov, skida se sa ringle i ostavlja se da se malo ohladi.

Pažljivo se pune cvetovi tikvica da se ne bi pokidali. Kada se napune, svaki od njih se zagrće listićima cveta.

Ređaju se u mali đuveč. Kod mene je nadeva i cvetova bilo dovoljno, ako vam ostane nadeva, stavlja se na vrh đuveča.

Kada su sve sarmice sa bulgurom i cvetovima od tikvica gotove, sipa se malo vode u đuveč.

Sarme se peku otprilike 40 minuta u rerni kako bi se cvetovi skuvali.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: