Način pripreme
Cvetovi tikvica se natope u vodu. Pažljivo se skidaju njihovi prašnici. Ponovo se namoče u vodu.
Luk se očisti i sitno se nasecka. Šargarepa se oguli i opere. Renda se na rende. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje.
Dodaju se luk i šargarepe da se proprže. Dodaje se teleće mleveno meso i ono se proprži tako što se meša da se razdrobi.
Dodaje se bulgur i sipa se voda. Meša se. Ako je potrebno, dodaje se još vode dok se bulgur ne skuva.
Začinjava se solju, crnim biberom i čubrom. Kada je bulgur gotov, skida se sa ringle i ostavlja se da se malo ohladi.
Pažljivo se pune cvetovi tikvica da se ne bi pokidali. Kada se napune, svaki od njih se zagrće listićima cveta.
Ređaju se u mali đuveč. Kod mene je nadeva i cvetova bilo dovoljno, ako vam ostane nadeva, stavlja se na vrh đuveča.
Kada su sve sarmice sa bulgurom i cvetovima od tikvica gotove, sipa se malo vode u đuveč.
Sarme se peku otprilike 40 minuta u rerni kako bi se cvetovi skuvali.