Način pripreme
Isecite kore pomoću dva prstena različite veličine. Ukrstite isečene prsenove tako da se oblikuju dve kore - bela, smeđa, vela i dve kore - smeđa, bela, smeđa.
Pripremite krem tako što skuvate mleko. Umutite jaja sa šećerom i skrobom. Sipajte vruće mleko energično mešajući. Nakon toga vratite nazad u šerpu i ostavite krem da se zgusti. Mešajte da ne bi zagorelo.
Ostavite da se blago ohladi i dodajte maslac. Dobro izmešajte i ostavite krem da se ohladi, pokriven folijom. Kada se već ohladio, u njega dodajte 150 ml umućene pavlake.
Na odgovarajući poslužavnik stavite jednu dvobojnu koru, blago je zalijte i namažite delom krema. Odozgo pokrijte drugom korom, tako što ukrštate boje (da se dobije šah mat).
Ponovo zalijte, namažite kremom i tako dok ne poređate sve kore. Odozgo koru namažite ostalom umućenom pavlakom.
Napravite cvetove-šablone i ukrasite tortu sa pavlakom šarenim kokos mrvicama.
Jednostavna torta za Cveti je gotova.