Način pripreme
Sipajte toplo mleko u posudu. U njemu istopite kvasac. Dodajte ostale sastojke, osim brašna.
Lepo izmešajte i počnite da dodajete brašno uz neprestano mešanje.
Kada mešanje postane teško, izvadite testo i domesite na radnoj površini. Ostavite da nadođe na otprilike sat i po vremena.
Razvijte testo u ne mnogo tanku pravougaonu koru. Namažite je ljutenicom, pospite kukuruzom i kačkavaljem iseckanim na kockice i salamom. Pažljivo uvijajte u rolat.
Stavite ga na papir za pečenje, tako što sjedinite krajeve. Nasecite na komade (ali ne do kraja) otprilike 2 cm.
Uzimate jedan komad i stavljate ga ka unutra, dva komada spolja, jedno ka unutra, dva spolja itd.
Svaki komad pritiskate oklagijom odozgo kroz sredinu. Premestite penjurliju u tepsiju.
Ostavite da nadođe, namažite je sa malo ulja i pecite na 200 stepeni otprilike 40 minuta.
Penjurlija sa salamom, kukuruzom i kačkavaljem je gotova.