Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija sa salamom, kukuruzom i kačkavaljem

Penjurlija sa salamom, kukuruzom i kačkavaljem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Penjurlija sa salamom, kukuruzom i kačkavaljem
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Dopada nam se da iznenadimo svoje omiljene ljude ukusnim penjurlijama sa različitim nadevom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 450 ml
  • kvasac - 20 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • brašno - otprilike 800 g
  • za nadev
  • kobasice - 200 g, salama
  • kukuruz - 100 g
  • kačkavalj - 150 g
  • ljutenica - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte toplo mleko u posudu. U njemu istopite kvasac. Dodajte ostale sastojke, osim brašna.

Lepo izmešajte i počnite da dodajete brašno uz neprestano mešanje.

Kada mešanje postane teško, izvadite testo i domesite na radnoj površini. Ostavite da nadođe na otprilike sat i po vremena.

Razvijte testo u ne mnogo tanku pravougaonu koru. Namažite je ljutenicom, pospite kukuruzom i kačkavaljem iseckanim na kockice i salamom. Pažljivo uvijajte u rolat.

Stavite ga na papir za pečenje, tako što sjedinite krajeve. Nasecite na komade (ali ne do kraja) otprilike 2 cm.

Uzimate jedan komad i stavljate ga ka unutra, dva komada spolja, jedno ka unutra, dva spolja itd.

Svaki komad pritiskate oklagijom odozgo kroz sredinu. Premestite penjurliju u tepsiju.

Ostavite da nadođe, namažite je sa malo ulja i pecite na 200 stepeni otprilike 40 minuta.

Penjurlija sa salamom, kukuruzom i kačkavaljem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: