Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem

Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Indijska piletina sa bejbi spanaćem probudiće vaše receptore ukusa."

Potrebni sastojci

  • smeđi pirinač - 100 g
  • karfiol - 200 g zamrznut
  • šargarepa - 200 g zamrznuta
  • menta - 1/2 veze
  • kiselo mleko - 6 kašika.
  • limun - 1 komad
  • kurkuma - 1 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • balzamiko sirće - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 15 g
  • pileći file - 2 komada
  • kumin
  • crna slačica - 1 kašičica
  • pljosnati hleb - 2 komada
  • spanać - 60 g
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać operite i ocedite. Pirinač skuvajte u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Karfiol i šargarepu stavite u cediljku preko pirinča koji se kuva da se kuvaju na pari, pokriveni poklopcem.

Za recept sam koristio smrznuti karfiol i šargarepu, ali naravno može se koristiti i sveže povrće. Iskidajte listove nane. Nekoliko manjih ostavite po strani.

Ostatak stavite u blender. Njima dodajte 3 kašike kiselog mleka, sok od pola limuna i malo vode. Izmiksajte sve u savršeno glatki zeleni sos. Sipajte u malu posudu i stavite u frižider.

Bez pranja blendera, u njega stavite preostalo kiselo mleko i sok od limuna. Dodajte kurkumu, kari i balzamiko sirće. Očistite beli luk. Đumbir oljuštite i sitno naseckajte.

Dodajte i njih u blender. Miksajte sve u blenderu do homogene mase. Dobijenu marinadu sipajte u veliki pleh. Na pilećem fileu napravite lagane rezove. Uvaljajte meso u marinadu.

Kada su karfiol i šargarepa gotovi, stavite ih u pleh sa pilećim fileom. Pospite kimom i crnom slačicom. Sve dobro promešajte.

Piletinu sa povrćem pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta, dok se piletina i povrće ne ispeku.

Kada je pirinač gotov, ocedite ga.

Zagrejte pljosnate hlebove u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi svaki.

Stavite pirinač u tanjir. Dodajte spanać u povrće i promešajte. Stavite povrće na kanape od pirinča. Na vrh stavite pileći file.

Ljutu papriku isecite na tanke kolutiće. Porciju pospite prelivom i ljutom paprikom.

Ukrasite odvojenim listovima mente. Dodajte hleb.

Indijska piletina sa bejbi spanaćem probudiće vaše receptore ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: