Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći fileti na roštilju sa Alfredo sosom i šumskim pečurkama

Pileći fileti na roštilju sa Alfredo sosom i šumskim pečurkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileći fileti na roštilju sa Alfredo sosom i šumskim pečurkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Šumske pečurke sjajno mirišu i čine ovo jelo još ukusnijim"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 - 600 g
  • crni biber
  • so
  • kari
  • maslinovo ulje
  • za sos
  • pečurke - 300 - 350 g, šumske (vrganji, lisičarke, pečurke)
  • pavlaka - 300 ml, za kuvanje
  • parmezan - 150 g
  • maslac - 30 - 40 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

File naseckajte na tanke šnicle. Začinite ih solju, crnim biberom (ja sam koristila šareni biber) i karijem.

Namažite ih maslinovim uljem i ispecite na roštilju. Ostavite ispečene filete na toplom dok ne spremite sos.

U tiganju zagrejte maslac sa malo maslinovog ulja i dinstajte šumske pečurke naseckane na komade.

Dodajte beli luk i na kraju sipajte pavlaku. Pospite solju i biberom, a nakon 2-3 minute skinite sa ringle.

Dodajte izrendani parmezan i dobro izmešajte.

Servirajte pileće filete sa sosom i krompir pireom.

Pileći fileti na roštilju sa Alfredo sosom i šumskim pečurkama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: