Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Susam hlepčići sa sirom

Susam hlepčići sa sirom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Susam hlepčići sa sirom
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusni hlepčići koji mogu da se serviraju uz glavno jelo ili da se jedu za popodnevnu užinu"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 250 g
  • ulje - 125 ml (8 kašika)
  • prašak za pecivo - 10 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 470 g
  • sir - 100 g
  • Za mazanje
  • sveže mleko - 2 kašike
  • susam - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu se sipa kiselo mleko u koje se dodaju prašak za pecivo i soda, meša se dok ne naraste, nakon čega se dodaju so, ulje i brašno.

Zamesi se meko i nelepljivo testo, koje se ostavlja nekoliko minuta, pre nego što se oforme loptice.

Od testa se pravi deset loptica, blago se razvuku i u sredinu se stavljam namrvljeni sir, sakupljaju se krajevi i oformi se loptica, maže se svežim mlekom i dobro se uvalja u susam.

U namazanu posudu za pečenje prečnika 32 cm hlepčići se poređaju na rastojanju jedan od drugog i peku se na 160 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta.

Susamovi hlepčići sa sirom su mnogo ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Savrseni!
04.10.2022 13:07