Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Domaći petao u popovskom paprikašu

Domaći petao u popovskom paprikašu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9932994k340
Domaći petao u popovskom paprikašu
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
07/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Potpuni pobednik u kvalifikacijama za najukusniji seoski paprikaš - domaći paprikaš od petla!"

Potrebni sastojci

  • domaći petao - 1 komad, oko 1.500 kg
  • arpadžik luk - 500 g, krupniji
  • ulje - 5 kašika
  • maslac - 50 g
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • beli luk - 3 čena
  • ljute paprike - 1 komad
  • lovorov list - 2 komada
  • brašno - 1 kašike, sa vrhom
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • origano - po ukusu suvi ili čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Petla isecite na porcije, operite i osušite.

U duboku šerpu sipajte ulje i dodajte maslac, pa ga zagrejte.

Stavite delove petla i pržite do zlatno smeđe boje, oko 20 minuta.

Dodajte oljušteni i narendani paradajz, očišćene glavice crnog luka, ljutu papričicu, čen belog luka, lovorov list i prelijte vrelom vodom dok ne pokrije sve namirnice.

Kuvajte na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša.

Dodajte brašno u tiganj i pržite do zlatne boje na laganoj vatri. Nakon što se prepečeno brašno potpuno ohladi, rastvorite ga sa malo hladne vode, dodajte smesu u gotovo jelo uz stalno mešanje.

Nakon što seoski paprikaš ponovo provri, posolite po ukusu i pospite biberom po ukusu, origanom ili čubrom.

Promešajte i sklonite šerpu sa vatre.

Ostavite poklopljeno 10 minuta pre serviranja da se svi začini ujednače u ovom domaćem paprikašu od petla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: