Način pripreme
Petla isecite na porcije, operite i osušite.
U duboku šerpu sipajte ulje i dodajte maslac, pa ga zagrejte.
Stavite delove petla i pržite do zlatno smeđe boje, oko 20 minuta.
Dodajte oljušteni i narendani paradajz, očišćene glavice crnog luka, ljutu papričicu, čen belog luka, lovorov list i prelijte vrelom vodom dok ne pokrije sve namirnice.
Kuvajte na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
Dodajte brašno u tiganj i pržite do zlatne boje na laganoj vatri. Nakon što se prepečeno brašno potpuno ohladi, rastvorite ga sa malo hladne vode, dodajte smesu u gotovo jelo uz stalno mešanje.
Nakon što seoski paprikaš ponovo provri, posolite po ukusu i pospite biberom po ukusu, origanom ili čubrom.
Promešajte i sklonite šerpu sa vatre.
Ostavite poklopljeno 10 minuta pre serviranja da se svi začini ujednače u ovom domaćem paprikašu od petla.