Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Janija»Patka sa belim vinom i pečurkama

Patka sa belim vinom i pečurkama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Patka sa belim vinom i pečurkama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Počastite sva svoja čula ovim mirisnim i ukusnim recpetom za patku."

Potrebni sastojci

  • patka - otprilike 1.8 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • estragon - 1 kašičica, sušen
  • pileći bujon - 1 šolja
  • belo vino - 2 šolje, Kava Delapier Brut
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • pečurke - 500 g
  • pavlaka - 100 ml, po izboru
  • šećer - 1 kašičica
  • crni biber
  • piment - u celim zrnima
* merne jedinice

Način pripreme

Patku isecite na osam komada.

Operite ih i stavite ih da se ocede. Kada se ocede, začinite ih. Propržite patku na vatri, nakon toga izvadite iz masnoće.

Luk sitno naseckajte.

Zagrejte maslac i ulje u šerpi na jakoj vatri i propržite komade patke sa svih strana.

Kada postanu zlatkasti, izvadite ih i sačuvajte ih.

U masnoći ostaloj u tiganju propržite luk dok ne postane providan.

Vratite patku u tiganj, sipajte vino, pileći bujon, estragon i pola kašičice šećera.

Pokrijte posudu i kuvajte na slaboj vatri sat i po vremena ili dok patka ne omekša.

Otprilike 15 minuta pre kraja kuvanja dodajte naseckane pečurke i po izboru pavlaku, i nastavite još nekoliko minuta.

Jelo servirajte vruće.

Jednostavno i brzo za spremanje jelo od pačetine sa pečurkama.

Patka sa belim vinom i estragonom je radost za nepce.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: