Način pripreme
Patku isecite na osam komada.
Operite ih i stavite ih da se ocede. Kada se ocede, začinite ih. Propržite patku na vatri, nakon toga izvadite iz masnoće.
Luk sitno naseckajte.
Zagrejte maslac i ulje u šerpi na jakoj vatri i propržite komade patke sa svih strana.
Kada postanu zlatkasti, izvadite ih i sačuvajte ih.
U masnoći ostaloj u tiganju propržite luk dok ne postane providan.
Vratite patku u tiganj, sipajte vino, pileći bujon, estragon i pola kašičice šećera.
Pokrijte posudu i kuvajte na slaboj vatri sat i po vremena ili dok patka ne omekša.
Otprilike 15 minuta pre kraja kuvanja dodajte naseckane pečurke i po izboru pavlaku, i nastavite još nekoliko minuta.
Jelo servirajte vruće.
Jednostavno i brzo za spremanje jelo od pačetine sa pečurkama.
Patka sa belim vinom i estragonom je radost za nepce.