Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Očišćena orada na roštilju

Očišćena orada na roštilju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Očišćena orada na roštilju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
1
"Idelana dijetalna večera - krhka i korisna orada koju možete da garnirate sa Skordalia sosom ili zelenom salatom"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • origano
  • biber
  • maslinovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oradu očistimo od krljušti i iznutrica.

Operemo je dobro, nakon čega je ocedimo od vode.

Možemo da pečemo ribu na roštilju tako, ali ja sam je podelila oštrim nožem na dva dela po leđima.

Začinjavamo sa obe strane solju, biberom, origanom i mažemo je maslinovim uljem - ponovo sa obe strane.

Uvijamo je u streč foliju i ostavljamo tako 30 minuta na hladnom.

Za to vreme zagrevamo roštilj i stavljamo oradu.

Pečemo očišćenu oradu na roštilju oko 8 minuta sa svake strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: