Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, vodu i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Dodajte vanilu i izmešajte. Sipajte smesu u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni otprilike 15 minuta.
Izvadite i ostavite da se ohladi. Od nje isecite 3 kruga.
U šerpi skuvajte 2/3 mleka. U posudi umutite jaja sa šećerom, brašnom i ostalim mlekom. Dodajte ga u tankom mlazu u ključalo mleko.
Mešajte dok se ne zgusti. Skinite sa ringle, sačekajte malo da se ohladi i dodajte maslac. Lepo izmešajte krem. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
U posudi umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku i istopljenu i ohlađenu čokoladu. Dobro izmešajte.
Na poslužavnik stavite jednu koru. Prelijte je šećernim sirupom. Sipajte 1/2 mlečnog krema.
Pokrijte 1/2 krema sa pavlakom i stavite drugu koru. Ponovo zalijte, sipajte ostali mlečni krem i pokrijte kremom sa pavlakom.
Stavite treću koru i tortu namažite delom umućene pavlake. Nakon toga špric napunite pavlakom sa malim okruglim dodatkom i ukrasite celu tortu.
Odozgo stavite prethodno napravljene cvetove od fondana.
Stavite tortu od pavlake u frižider na jednu noć.
Torta je prečnika otprilike 20 cm.
Torta sa vanilom Božićna zvezda je gotova.