Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ražnjići»Pileća srca na ražnjiću, prelivena sosom od pečuraka i slanine

Pileća srca na ražnjiću, prelivena sosom od pečuraka i slanine

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileća srca na ražnjiću, prelivena sosom od pečuraka i slanine
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sa ovakvim poslasticama svaka zabava će se pretvoriti u pravu feštu"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • pečurke - 250 - 350 g
  • luk - 2 glavice
  • so
  • biber
  • za sos
  • ulje - 20 g
  • slanina - 150 g
  • pečurke - 150 g
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite srca.

Isecite pečurke i luk na jednake komade.

Napravite ražnjiće i ispecite ih na roštilju ili roštilj tiganju. Za sos istopite maslac i prodinstajte slaninu i pečurke.

Pospite brašnom, dobro promešajte i sipajte vodu do potrebne gustine.

Posle nekoliko minuta posolite i pospite biberom. Poslužite ražnjiće uz sos i salatu po izboru.

Pileća srca na ražnjiću, prelivena sosom od pečuraka i slanine su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: