Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pršuta»Klasično juneće suvo meso

Klasično juneće suvo meso

A.KundevaA.Kundeva
Šegrt
451060
Klasično juneće suvo meso2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Meze kome nije potrebno predstavljanje - suvo meso, koje obavezno ide uz čašu crnog vina"

Potrebni sastojci

  • junetina - 2 kg
  • sol - 100 g
  • slano
  • paprika
  • biber
  • začini - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistite od opni i žilica, isecite ga na oko 4 cm debljine i obilno posolite.

Stavite u cediljku da se ocedi 24 sata.

Pomešajte sve začine i dobro uvaljajte da prekrijete meso.

Probušite ga i sušite na provetrivom mestu, dok ne promeni boju.

Ovako pripremljeno suvo meso može da se čuva u frižideru i do nekoliko meseci.

Klasično juneće suvo meso je spremno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: