Način pripreme
Pomešati vodu i šećer, dodati vanilin šećer, pa sve zajedno staviti da provri. Kada provri dodati posni margarin i mešati dok se sve ne otopi.
Potom skloniti sa vatre pa dodati deo mlevenog keksa (200 g) i mleveni kikiriki. Kikiriki moze da bude i mleven malo krupnije, meni je lepše. Sve zajedno sjediniti pa podeliti na dva jednaka dela.
Odmah u jedan deo staviti ostatak mlevenog keksa (50 g), a u drugi deo dodati izrendanu posnu crnu čokoladu i brzo je mešati kako bi se istopila. Moja preporuka je da se čokolada izrenda pre nego sto se počne sa pripremom bajadere, jer mora da se brzo meša.
U manji kalup, ja sam koristila vatrostalnu dublju činiju, staviti foliju pa staviti deo fila sa keksom i poravnati. Zatim otopiti posnu belu čokoladu, pa preliti preko mase i kašikom razmazati.
Sačekati da se čokolada stegne. Može se staviti malo i u frižider.
Preko stegnute čokolade, kašikom staviti i drugi sloj pa polako poravnati.
Za glazuru otopiti posnu crnu čokoladu sa uljem pa kad se sjedini preliti preko bajadere. Posuti preko sa seckanim kikirikijem i ostaviti da se stegne.
Kada se stegne izvaditi iz kalupa i seći na štanglice.
Prijatno uz posnu bajaderu sa kikirikijem!