Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Posna bajadera sa kikirikijem

Posna bajadera sa kikirikijem

MajaMaja
Šegrt
55202021
Posna bajadera sa kikirikijem
Fotografije: Maja
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Samo nek je bajadera, ne pitamo da li je posna ili ne"

Potrebni sastojci

  • margarin - 80 g
  • voda - 180 ml
  • šećer - 180 g
  • mleveni keks - 250 g, (posni)
  • kikiriki - 200 g
  • posna crna čokolada - 80 g
  • posna bela čokolada - 100 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • Glazura
  • posna čokolada crna - 120 g
  • ulje - 3 s.k.
  • kikiriki - 30 g, seckani
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati vodu i šećer, dodati vanilin šećer, pa sve zajedno staviti da provri. Kada provri dodati posni margarin i mešati dok se sve ne otopi.

Potom skloniti sa vatre pa dodati deo mlevenog keksa (200 g) i mleveni kikiriki. Kikiriki moze da bude i mleven malo krupnije, meni je lepše. Sve zajedno sjediniti pa podeliti na dva jednaka dela.

Odmah u jedan deo staviti ostatak mlevenog keksa (50 g), a u drugi deo dodati izrendanu posnu crnu čokoladu i brzo je mešati kako bi se istopila. Moja preporuka je da se čokolada izrenda pre nego sto se počne sa pripremom bajadere, jer mora da se brzo meša.

U manji kalup, ja sam koristila vatrostalnu dublju činiju, staviti foliju pa staviti deo fila sa keksom i poravnati. Zatim otopiti posnu belu čokoladu, pa preliti preko mase i kašikom razmazati.

Sačekati da se čokolada stegne. Može se staviti malo i u frižider.

Preko stegnute čokolade, kašikom staviti i drugi sloj pa polako poravnati.

Za glazuru otopiti posnu crnu čokoladu sa uljem pa kad se sjedini preliti preko bajadere. Posuti preko sa seckanim kikirikijem i ostaviti da se stegne.

Kada se stegne izvaditi iz kalupa i seći na štanglice.

Prijatno uz posnu bajaderu sa kikirikijem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: