Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Očišćene pohovane girice

Očišćene pohovane girice

NikiNiki
Guru
565853k
Očišćene pohovane girice3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Razume se, da su očišćene pohovane girice mnogo bolje od neočišćenih Stavite pivo u frižider!"

Potrebni sastojci

  • girice - 500 g, krupne
  • jaje - 1 komad
  • brašno - za valjanje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Otklonimo glave giricama i pažljivo otklonimo unutrašnjost.

Posolimo i ostavljamo 30 minuta.

Nakon toga sušimo kuhinjskim ubrusom.

U posudi mutimo jaje sa malo bibera, u tanjir sipamo brašno.

U tiganju zagrevamo ulje.

Uvaljamo ribe u brašno i nakon toga u jaje, ubacujemo u tiganj bukvalno na sekund.

Izvadimo pohovane girice i stavljamo na kuhinjski ubrus.

Serviramo sa garnirungom po izboru naše očišćene pohovane girice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti