Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Kolenica od divlje svinje u instant potu

Kolenica od divlje svinje u instant potu

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Kolenica od divlje svinje u instant potu
Fotografije: Tsvetina Gavazova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
480 min.
Ukupno
520 min.
Porcije
4
"Svinjska kolenica u Instant potu ili recept za prave poznavaoce."

Potrebni sastojci

  • kolenica - 2 kg, od divlje ili domaće svinje
  • šargarepa - 4 komada
  • pečurke - 400 g
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • paradajz sos - 1 tegla
  • soja sos - 4 kašike
  • kumin
  • so
  • čubar
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i 2 šargarepe iseckajte na krupno, jedan deo pečuraka na sitno i stavite na dno posude.

Prelijte velikom šoljom za kafu (kapaciteta 150 ml) sokom od paradajza i istom količinom vode.

Promešajte i na povrće rasporedite svinjsku kolenicu. Na to sipajte ostale pečurke koje su bile isečene na pola i ostale šargarepe isečene na trakice.

Začinite soja sosom, čubrom, kimom i solju. Dodajte krompir isečen na kockice i u teglu od paradajz sosa (u kojoj je još sosa) sipajte vodu koju zatim dodajte u lonac. Pospite alevom paprikom i bez mešanja stavite poklopac za kuvanje pod pritiskom.

Moje meso je bilo od divlje svinje, zato sam kuvao 8 sati na HI funkciji programa sporog kuvanja. Ako kuvate sa svinjetinom kupljenom u prodavnici, uključite funkciju HI na 4 sata ili funkciju Low na 8 sati ponovo na programu slow cook.

Meso se raspada, topi u ustima i upija aromu svih proizvoda u posudi. Povrće postaje toliko ukusno da možete i bez mesa.

Svinjsku kolenicu u Instant potu servirajte uz domaće crno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: