Način pripreme
Crni luk i 2 šargarepe iseckajte na krupno, jedan deo pečuraka na sitno i stavite na dno posude.
Prelijte velikom šoljom za kafu (kapaciteta 150 ml) sokom od paradajza i istom količinom vode.
Promešajte i na povrće rasporedite svinjsku kolenicu. Na to sipajte ostale pečurke koje su bile isečene na pola i ostale šargarepe isečene na trakice.
Začinite soja sosom, čubrom, kimom i solju. Dodajte krompir isečen na kockice i u teglu od paradajz sosa (u kojoj je još sosa) sipajte vodu koju zatim dodajte u lonac. Pospite alevom paprikom i bez mešanja stavite poklopac za kuvanje pod pritiskom.
Moje meso je bilo od divlje svinje, zato sam kuvao 8 sati na HI funkciji programa sporog kuvanja. Ako kuvate sa svinjetinom kupljenom u prodavnici, uključite funkciju HI na 4 sata ili funkciju Low na 8 sati ponovo na programu slow cook.
Meso se raspada, topi u ustima i upija aromu svih proizvoda u posudi. Povrće postaje toliko ukusno da možete i bez mesa.
Svinjsku kolenicu u Instant potu servirajte uz domaće crno vino.