Način pripreme
Očistite luk, istucajte ga i propržite u maslinovom ulju dok ne omekša i ne počne da se karamelizuje veoma lagano.
U ovom momentu dodajte beli luk - sitno naseckan.
Paradajz i šargarepe ogulite i izrendajte.
Takođe druga opcija je da sameljete paradajz, a šargarepe da naseckate na kockice. Stavite ih u dinstani luk i beli luk zajedno sa sitno naseckanom crvenom paprikom.
Posolite, stavite šećer, crni biber i origano i kuvajte 20 minuta na slaboj do umerenoj vatri. Dobro bi bilo da posuda u kojoj spremate supu bude sa debelim dnom da paradajz ne bi goreo.
Na kraju sipajte 750 ml vode (tople) i kuvajte još 20 minuta.
Za to vreme podelite brokoli na male ružice i blanširajte ih u blago posoljenoj ključaloj vodi na 8 minuta.
Izvadite ih rešetkastom kašikom i naseckajte na manje komadiće ako vam se tako dopada.
Dodajte ih u gotovu paradajz supu, izmešajte i servirajte sa prepečenim kriškama.
Prijatno sa mojom supom od brokolija i paradajza!