Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zalogaji»Pohovani pileći žilijeni sa susamom

Pohovani pileći žilijeni sa susamom

Pohovani pileći žilijeni sa susamom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Pileći žilijenu su popularno predjelo u mnogim restoranima. Krhki pileći zalogaji očišćeni od kostiju sa susamovim semenkama..."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • estragon
  • kari
  • jaja - 2 komad
  • brašno - 1 supena kašika
  • prezle - 2 supene kašike
  • susam - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i naseckajte ga na žilijene.

Dodajte začine i ostavite na pola sata.

Umutite jaje u tanjiru. U durgom pomešajte prezle sa susamom, a u treći stavite samo brašno.

Uzmite jedan komad i uvaljajte prvo u brašno, posle u jaje i na kraju u smesu od prezli i susama.

Ispržite pohovane zalogaje u tiganju sa uljem dok ne budu gotovi.

Izvadite pileće filete na papirni ubrus.

Poslužite pohovane piliće žilijene sa susamom tople sa garnirungom po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: