Način pripreme
Nahranimo kvasac sa 2 supene kašike šećera, izmešamo, dodajemo 100 ml toplog mleka, izmešamo. Dodajemo i brašano 4-6 supenih kašika dok se ne pretvori u kašicu. Pokrivamo i ostavljamo da se aktivira.
U posudi pomešamo jaja, šećerr veoma dobro izmešamo, dodajemo kore limuna i pomorandže (koristimo samo obojeni deo) vanile, ostalo toplo sveže mleko i u nekoliko puta dodajemo ulje po malo u tankom mlazu, dok ne ostane otprilike 100 ml koje ćemo ubaciti spolja.
Dodajemo po malo brašna i mesimo testo za ukusne milibrote. Čim je testo upilo dovoljno brašna, dodajemo ostalu masnoću spolja.
Pokrivamo i ostavljamo da nadođe na toplom (može i u rerni na otprilike 40-50 stepeni, zavisi od rerne). Nakon dizanja, delim testo na 3 jednaka dela. Od njih ćemo oblikovati 3 milibrota sa pletenicom prema želji i našim mogućnostima. Ostavljamo da nadođe na toplom.
Pečemo u početku na niskoj temperaturi tako što postepeno pojačavamo do 160 stepeni. Od šećera i vode kuvamo gust šećerni sirup. Nakon što se ispeku milibroti, premazujemo šećernim sirupom i posipamo šećerom.