Način pripreme
Pomešajte u posudi kiselo mleko i kiselu pavlaku i dodajte u njih sodu. Promešajte, i ostavite minut dok ne naraste.
Nakon toga dodajte jaja, so, šećer i ulje.
Ponovo promešajte.
Na kraju dodajte 2/3 brašna, mešajući kašikom dok se ne stvori lopta lepljivog testa za mekike.
Preostalom trećinom brašna zamesite rukama veoma meko testo. Pokritjte ga krpom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.
Stavite u posudicu malo ulje i namažite ruke.
Otkinite testo i prstima oblikujte mekiku, koju ispržite u zagrejanom ulju sa obe strane.
Stepen ringle treba da je umeren. Od mogućih 6 stepeni pržila sam mekike na četvrtom.
Servirajte ove ukusne soda mekike sa kiselom pavlakom sa sirom, slatkom, tečnom čokoladom ili samo posute šećerom u prahu.
Prijatno!