Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Jesenje punjene paprike sa bulgurom i mlevenim mesom

Jesenje punjene paprike sa bulgurom i mlevenim mesom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jesenje punjene paprike sa bulgurom i mlevenim mesom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kako da vam se ne prijedu - bulgur je koristan, mleveno meso nam je omiljeno, a jesenje paprike su najbolje"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • paprike - 12 komada
  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 - 2 prstohvata
  • kumin - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 kašika
  • voda - 1 kašičic
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo luk i isečemo ga na sitno.

Uzimamo tiganj, sipamo ulje i stavljamo luk, ostavljamo da se zaprži.

U njega dodajemo mleveno meso i zapržimo i njega, dok se ne pretvori u mrvice.

U smesu dodajemo i začine kao što su aleva paprika, biber, čubar i kumin.

Operemo bulgur.

Kada se spremaju punjene paprike sa mlevenim i bulgurom, bulgur se prži i odnos mu je 1:2. to znači jedna šolja bulgura na dve šolje vode.

Ovu količinu stavljamo na ringlu u ostavljamo dok bulgur ne upije vodu.

Nakon što je polu skuvan dodajemo so po ukusu i kašiku paradajz pirea.

Prebacujemo bulgur u mleveno meso, promešamo dobro i ostavljamo sa strane.

Očistimo paprike, ostavljajući poklopce sa strane, bušimo ih oštrim nožem na jedno, dva mesta i počinjemo da ih punimo smesom.

Odozgo stavljamo ostavljene poklopcem i poređamo punjene zelene paprike u posudu jednu do druge.

Sipamo šolju vode i prelivamo sa malo ulja odozgo.

Stavljamo u rernu i pečemo paprike sa bulgurom na 220 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: