Način pripreme
Patlidžan se opere i oljušti. U zavisnosti od veličine patlidžana, iseče se na tri ili četiri vertikalne kriške.
Svako od njih isecite od vrha do dna na trake koje podsećaju na dlan.
U odgovarajuću posudu posolite patlidžan i zalijte vodom, pa ostavite 30 minuta. Zatim ocedite i osušite kuhinjskim papirom.
Umutite jaja sa prstohvatom soli i 30 ml ulja (2 kašike).
U odgovarajućoj posudi pomešajte belo, kukuruzno brašno i panko prezle. Posolite i pobiberite po ukusu.
Svaki komad patlidžana uvaljajte u suve sastojke, pa umočite u jaja i ponovo u suvu smesu.
Sve komade poređajte u pleh za rernu obložen papirom za pečenje i prelijte preostalim uljem.
Patlidžan se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov.
Patlidžan poslužite sa sosom po želji.
Pohovani patlidžan u rerni je veoma ukusan.