Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Jela u đuvečari»Ovčarske đuvečare sa mlevenim mesom

Ovčarske đuvečare sa mlevenim mesom

Ovčarske đuvečare sa mlevenim mesom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Da, da, znamo da ste na dijeti! Zato možete da pojedete samo jednu od ovih aromatičnih i ukusnih ovčarskih đuvečara sa mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 350 g
  • paradajz - 1 tegla
  • luk - 2 glavice
  • so
  • sir - 300 g
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 6 komada
  • ljute paprike - 2 komada
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u masnoći. Dodajte mleveno meso i mešajte dok ne promeni boju.

Dodajte paradajz, začinite solju i kuvajte dok tečnost ne ispari.

Raspodelite smesu u tri đuvečare. Stavite odozgo sir, sitno isečene parčiće ljutih paprika i narendan kačkavalj. Umutite tri jaja i prelijte đuvečare.

Odozgo razbijte po jedno jaje i pecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Gotove đuvečare pospite usitnjenim peršunom.

Ovčarske đuvečare sa mlevenim mesom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: