Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Mlečna torta sa tečnom čokoladom

Mlečna torta sa tečnom čokoladom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Mlečna torta sa tečnom čokoladom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Oh, ova sočna čokoladna torta sa pavlakom će nestati za 5 minuta na vašoj žurci Efektno je poslužite u obliku kogle za sladoled"

Potrebni sastojci

  • čokoladni keksići - 1/2 pakovanja
  • keksići - 1/2 pakovanja
  • sveže mleko - otprilike 200 ml
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • vanila - 1 kesica, 1 g
  • maskarpone - 250 g
  • tečna čokolada - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bira se kalup za tortu.

U posudu miksera se sipa slatka pavlaka. Muti se. Dodaju se vanila i maskarpone sir. Muti se.

Tečna čokolada se zagreje na vodenoj pari da postane tečnija. Sveže mleko se zagreje.

Umače se polovina čokoladnih keksića i stavljaju se na dno kalupa. Mešavina pavlake se raspoređuje na 4.

1/4 smesa se raspoređuje po čokoladnim keksićima i zagladi se. Isto se pravi odozgo i sa tečnom čokoladom.

Drugi red domaće torte sa keksićima se pravi sa belim keksićima. Na njima se ponavlja postupak sa kremom i čokolkadom. Sve napravljeno do sada se ponavlja još jednom - 4 sloja, tako što se završava tečnom čokoladom.

Torta sa pavlakom se ostavlja u frižideru na 2-3 sata da se stegne.

Mlečna torta sa tečnom čokoladom može da se servira kako u komadima, tako i oblikovana u kugle kašikom za sladoled.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: