Način pripreme
U odgovarajućoj posudi umutite belanca u penu i dodajte kotidž sir, ceđeno mleko, ovsene mekinje, maslinovo ulje. Dobro izmešajte.
Dodajte sodu za hleb ugašenu u kiselom mleku, sveže mleko i zeleniš po vašem izboru.
Dodajte himalajsku so, šarenu so. Ponovo izmešajte i ostavite na 15 minuta da nabubre ovsene mekinje.
Dobijenu smesu sipajte u tepsiju sa nelepljivim premazom ili koristite papir za pečenje. Izravnajte odozgo i pospite susamom.
Pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni otprilike 25 minuta.
Cela pita je 8 BPVM. Kada se ohladi lagano je naseckajte na 8 jednakih komada, svaki je po 1 BPVM.
Servirajte sa kiselim mlekom.
Em zdravo, em ukusno!
Pita sa susamom i kotidž sirom po Zoni je gotova.