Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paradajz-paprike punjene bulgurom

Paradajz-paprike punjene bulgurom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Paradajz-paprike punjene bulgurom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
24/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Paradajz-paprike sa ukusnim nadevom po babinom receptu"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 1, 5 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • mleveno meso - 300 g
  • sok od paradajza - 130 ml
  • bulgur - 300 g
  • ulje
  • šećer
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno nasecka. Šargarepa se oguli i renda na rende. U dubok tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Dodaje se luk sa malo šećera da se proprži. I šargarepe se proprže.

Dodaje se mleveno meso tako što treba da se izlomi žicom za mućenje kako bi se pretvorilo u male komadiće. Dodaju se aleva paprika i sok od paradajza. Meša se.

Dodaje se bulgur i voda. Ako je vruća, brže će se skuvati. Meša se dok se bulgur ne skuva. Začinjava se čubrom, crnim biberom i solju.

Paradajz-paprike se operu. Seku se u krug malo ispod drški i nožem se vade semenke kako bi mogao da se koristi deo sa drškom za poklopčiće. Paradajz-paprike se pune bulgurom.

Ostali bulgur se sipa u tepsiju. Napunjene paradajz-paprike se ređaju na bulgur u tepsiju.

Ređaju se i poklopčići. Zalivaju se vodom. Peku se dok se ne ispeku paradajz-paprike tako što se zavrte da se ispeku sa obe strane. Paradajz-paprike sa bulgurom se serviraju na podlozi od bulgura u tepsiji. Po želji može da se garnira kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: