Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Šaran sa kupusom i pirinčem u rerni

Šaran sa kupusom i pirinčem u rerni

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Šaran sa kupusom i pirinčem u rerni
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ako tražite isproban recept za šarana, ovde ste došli na pravo mesto. Samo na zaboravite da nas pozovete"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1, 5 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - 1/2 komada
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti, opere i posoli. Iseče se na velike parčiće koji se mažu uljem.

Luk se seče na sitno i zaprži se u delu masnoće. Dodaje se kupus, isečen na ivice. Kada se izdinsta sipa se pirinač.

Preliva se sa šoljom vruće vode i ostavlja se da se izdinsta. Prebacuje se u posudu za pečenje i odozgo se poređaju kotleti šarana.

Posipa se preostalim ulje, koje je zagrejano i začinjeno biberom. Preliva se vodom do polovine i peče se u umerenoj rerni.

Sjajan pečeni šaran za radni dan i praznik!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: