Način pripreme
Tiramisu kolač je najsičniji i najukusniji koji ste ikada probali. Recept je super brz i lak. Želim vam zabavno pečenje!
PRIPREMA: Kalup za pečenje prečnika 22 cm.
Rastvorite kafu u malo vrele vode i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja sa šećerom na tvrdu penu, postepeno dodajte/sipajte lagano ulje i pavlaku. Ako je pavlaka sa više od 30 % masti, dodajte potrebnu količinu umesto ulja ili 250 pavlake životinjske. Ako je oko 20 % koristite ulje.
Na kraju promešajte brašno žicom, pomešano sa praškom za pecivo.
Odvojite 1/3 testa i pomešajte sa prosejanim kakaom, rumom i hladnom kafom.
Pripremite kalup za tortu, namažite dobro maslacem ili uljem i pospite prezlama ili brašnom.
Sipajte svetlu koru i nakon toga tamnu koru.
Ovako pripremljeni šareni kolač pecite u prethodno ugrejanoj rerni.
Ukusni kolač pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.