Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Tiramisu kolač - sočan i mekan

Tiramisu kolač - sočan i mekan

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Tiramisu kolač - sočan i mekan
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Tiramisu kolač je najsičniji i najukusniji koji ste ikada probali. Recept je super brz i lak. Želim vam zabavno pečenje!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • ulje - 50 ml
  • univerzalno brašno - 280 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • kakao - 20 g
  • kafa - 2 kašičice, instant + 2 supene kašike vode ili mleka
  • rum - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Tiramisu kolač je najsičniji i najukusniji koji ste ikada probali. Recept je super brz i lak. Želim vam zabavno pečenje!

PRIPREMA: Kalup za pečenje prečnika 22 cm.

Rastvorite kafu u malo vrele vode i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja sa šećerom na tvrdu penu, postepeno dodajte/sipajte lagano ulje i pavlaku. Ako je pavlaka sa više od 30 % masti, dodajte potrebnu količinu umesto ulja ili 250 pavlake životinjske. Ako je oko 20 % koristite ulje.

Na kraju promešajte brašno žicom, pomešano sa praškom za pecivo.

Odvojite 1/3 testa i pomešajte sa prosejanim kakaom, rumom i hladnom kafom.

Pripremite kalup za tortu, namažite dobro maslacem ili uljem i pospite prezlama ili brašnom.

Sipajte svetlu koru i nakon toga tamnu koru.

Ovako pripremljeni šareni kolač pecite u prethodno ugrejanoj rerni.

Ukusni kolač pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: