Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Ćuftice na čirpanski način iz rerne

Ćuftice na čirpanski način iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ćuftice na čirpanski način iz rerne
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Kako je baka pravila jedno vreme..."

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • kumin - 1kašičica, mleveni
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • so - po ukusu, ako je potrebno
  • brašno - za valjanje
  • za sos
  • luk - 2 velike glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • krompir - oko 1 kg
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro zamesite mleveno meso sa preostalim začinima i ostavite sa strane.

U pleh sipajte ulje i pržite redom sitno iseckanu šargarepu na krugove, krompir, isečen na krupnije koamde, paprike - na ivice i dodajte mleveni paradajz, kuvajte oko 5 minuta i skinite pleh sa vatre.

U šerpu sipajte 1.5l vode i lovorov list 1 komada, ostavite da provri na tihoj vatri. Oblikujte ćuftice od mlevenog mesa, uvaljajte ih u brašno obilno i stavljajte jednu po jednu u vrelu vodu, ostavite da vri oko 20 minuta.

Izvadite ćuftice rešetkastom kašikom i poređajte ravnomerno preko sosa. Prelijte ćuftice na čirpanski način bujonom, posolite po ukusu, dodajte čubar i biber po ukusu, stavite jelo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne bude gotov.

Izvadite pleh sa gotovim jelom i pospite sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: