Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Kari piletina sa crvenom paprikom

Kari piletina sa crvenom paprikom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Kari piletina sa crvenom paprikom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pitamo se da li možemo da dodamo još nešto da bi bila apetitnija ova kari piletina"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 700 g, bez kostiju, gornji bez kože
  • đumbir - 1 supena kašika, sve
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • kurkuma - ½ kašičice
  • kari - ½ kašičice
  • čuli - 1/2 kašičice, ljut
  • ulje - 4 supene kašike
  • cimet - ¼ kašičice
  • kardamon - ¼ kašičice, mleveni
  • karanfilić - ¼ kašičice, mleveni
  • korijander - ¼ kašičice
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • kari - ½ kašičice
  • đumbir - 1 supena kašika, rendan svež
  • biber - ½ kašičice, mleven
  • čili - 1 kašičica, u prahu
  • lovorov list - 3 komada
  • celer - 5 cm od stabla
  • paprika - 6 komada ili paradajz - paprike
  • paradajz pire - 100 g
  • voda - 250 g
  • med - 1 supena kašika
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu za pileće meso od 1 supene kašike sveže izrendanog đumbira, 3-4 čena belog luka, 1/2 kašičice ljute aleve paprike, kurkume, karija i 3 supene kašike kiselog mleka. Začinite sa malo soli i mešajte dok ne dobijete gustu kašu.

Pileće meso isecite na komade i prelijte marinadom, ostavite u frižideru bar 1 sat, najbolje jednu noć.

U dubokom tiganju na umerenoj vatri stavite ulje /3 supene kašike/ i dodajte komade piletine, nakon što odstoje dovoljno u marinadi. Dodajte celer isečen na sitne komade, dužne ne više od santimetar i crvenu papriku, šilju, iečenu na ivice.

Dinstajte i ako je potrebno dodajte malo vode. Dinstajte dok paprika ne omekša i dok meso ne bude gotovo.

U drugoj posudi pripremamo sos, stavljamo na vatru 1 supenu kašiku ulja i u nju dodajemo začine, cimet, kardamon, karanfilić, korijander, kumin u prahu, začinimo karijem, čenovima belog luka. Sve mešamo nekoliko sekundi dok se ne oslobode mirisi začina.

Dodajemo luk i sotiramo dok ne omekša. U njega dodajemo beli luk, biber, đumbir, čili, lovorov list, muskatni oraščić i paradajz pire.

Mešamo i u njih dodajemo vodu i med. Smesu ostavljamo da provri. Smanjimo ringlu i sos kuvamo dok se ne zgusne. Nakon toga sos pasiramo štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijemo gladak sos.

U dubokom tiganju u piletinu, papriku i celer sipamo i sos. Ostavljamo da se krčka i da provri i da se pomešaju mirisi jiš desetak minuta.

Po želji možete servirati sa kuvanim pirinečem našu kari piletinu sa crvenom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: