Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Zlatne kiflice sa bundevom

Zlatne kiflice sa bundevom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701673681
Zlatne kiflice sa bundevom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
25
"Kiflice koje zlata vrede"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 250 g, pečena
  • mleko - 1 šolja
  • ulje - 70 ml
  • jaje - 1 kom
  • brašno - 500 - 550 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • šećer - 1/2 k.k.
  • so - 1 k.k.
  • džem - po potrebi
  • prah šećer - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistiti, naseći na kocke i ispeći u rerni. Može i da se skuva u malo vode, ali u tom slučaju prilagoditi količinu brašna.

U pola šolje zagrejanog mleka kome je dodat šećer i kašičica brašna, razmutiti kvasac.

Bundevu izgnječiti i umutiti u pire, dodati preostalo mleko, ulje, žumance i sve se dobro izmešati.

Dodati i aktivirani kvasac i postepeno dodavati brašno. Testo ne treba da bude tvrdo. Ostaviti da naraste.

Udvostručeno testo malo umesiti, pa podeliti na nekoliko 4-5 delova i rastanjiti nekoliko gtugova. Svaki krug se seče na 8 trouglova koji se filuju džemom i prave se kiflice.

Pre pečenja kiflice premazuti umucenim belancetom i peći na 180 stepeni.

Gotove zlatne kiflice sa bundevom posuti prah šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: