Način pripreme
Kotlete od tolstolobika prelijte sokom od limuna, sa malo ulja, soli i bibera. Dobro istrljajte i ostavite tako oko sat-dva u frižideru.
Za to vreme odvojite čen belog luka od glavice, ogulite spoljne suve listove i zgnječite dlanom da biste ih podelili.
Oljuštite paškanat ljuštilicom za povrće (manje korenje možda neće trebati da se ljušti.
Isecite na tanke kolutove koren i stavite zajedno sa belim lukom u prethodno nauljeni pleh.
Pospite uljem, solju i origanom i promešajte. Stavite riblje kotlete, sipajte vodu sa strane i umotajte u aluminijumsku foliju.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjite na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.
Skinite foliju i ostavite da riba i povrće dobiju zlatnu koricu.
Poslužite kotlete od tolstolobika pečene u rerni sa belim lukom i paškanatom sa svežom salatom, limunom i prilogom od paškanata i belog luka.
Prijatno!