Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Kotleti od tostolobika pečeni u rerni sa belim lukom i paškanatom

Kotleti od tostolobika pečeni u rerni sa belim lukom i paškanatom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kotleti od tostolobika pečeni u rerni sa belim lukom i paškanatom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
53 min.
Porcije
2
"Poslužite kotlete od tolstolobika pečene u rerni sa belim lukom i paškanatom sa svežom salatom, limunom i prilogom od paškanata i belog luka. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 2 komada veliki i debeli kotleti (650 g)
  • paškanat - 2 velika korena
  • beli luk - 1 glava
  • limoni - 1 i 1/2 komad
  • biber - po ukusu, sveže mleven
  • origano - 2 prstohvata (za paškanat)
  • ulje - oko 5 kašika
  • voda - oko 50 ml
  • so - po ukusu
  • salata - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete od tolstolobika prelijte sokom od limuna, sa malo ulja, soli i bibera. Dobro istrljajte i ostavite tako oko sat-dva u frižideru.

Za to vreme odvojite čen belog luka od glavice, ogulite spoljne suve listove i zgnječite dlanom da biste ih podelili.

Oljuštite paškanat ljuštilicom za povrće (manje korenje možda neće trebati da se ljušti.

Isecite na tanke kolutove koren i stavite zajedno sa belim lukom u prethodno nauljeni pleh.

Pospite uljem, solju i origanom i promešajte. Stavite riblje kotlete, sipajte vodu sa strane i umotajte u aluminijumsku foliju.

Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjite na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.

Skinite foliju i ostavite da riba i povrće dobiju zlatnu koricu.

Poslužite kotlete od tolstolobika pečene u rerni sa belim lukom i paškanatom sa svežom salatom, limunom i prilogom od paškanata i belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti