Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Turska pita burek u tiganju

Turska pita burek u tiganju

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Turska pita burek u tiganju
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Serviramo tursku pitu burek u tiganju sa kiselim mlekom ili ajranom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 9 komada
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • so
  • ulje - 4 supene kašike
  • sir - 150 g
  • tiganj - za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja metalnom žicom za mućenje. Dodajemo kiselo mleko, so i sveže mleko i ulje. Lepo izmešamo.

Uzimamo tiganj veličine ringle.

Premazujemo uljem i stavljamo prvu koru tako što ostavljamo krajeve izvan tiganja. Stavljamo drugu koru tako što je savijamo. Posipamo smesom od jaja.

Ređamo četvrtu koru tako što između svake kore sipamo smesu od jaja. Nakon četvrite kore izmrvimo sir.

I nastavljamo u istom redu do poslednje kore. Stavljamo poslednju koru, a da je ne zalivamo. U tiganj stavljamo krajeve prve kore.

Premazujemo uljem i stavljamo na ringlu na srednji stepen.

Pečemo dok se ne zacrveni. Pomoću velikog tanjira ili poklopca pažljivo okrećemo burek i vraćamo nazad u tiganj kako bi se zapekao i sa druge strane.

Vadimo gotovu pitu u tiganju na poslužavnik.

Serviramo tursku pitu burek u tiganju sa kiselim mlekom ili ajranom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: