Način pripreme
Odsecite kao poklopce na pardajzu i izvadite unutrašnjost kašikom. Sačuvajte unutrašnjost da bisre ga iskoristili u nadevu.
Izrendajte šargarepu. Sitno iseckajte čenove belog luka i luka.
Ugrejte ulje u tiganju i stavite povrće da se dinsta. Dodajte mleveno meso i počnute da drobite meso. Isecite papriku na kockice i dodajte od smese. Začinite solju i biberom. Dodajte bosiljak i origano.
Isecite unutrašnjost paradajza i dodajte u tiganj.
Stavite kriške hleba u blender. Dodajte majčinu dušicu i so. Sameljite na sitne mrvice.
Dodajte unutrašnjost paradajza u smesu na vatri i kuvajte još nekoliko minuta.
Poređajte paradajz u pleh. Napunite nadevom. Obilno pospite svaki paradajz mrvicama od hleba. Prelijte maslinovim uljem. Pecite pripremljeni punjeni paradajz na 200 stepeni 25-30 minuta.