Punjeni paradajz sa mlevenim mesom

07/04/2019
"Klasičan punjeni paradajz nikad nije bio toliko ukusan koliko ovaj, zar ne mislite to "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite kao poklopce na pardajzu i izvadite unutrašnjost kašikom. Sačuvajte unutrašnjost da bisre ga iskoristili u nadevu.

Izrendajte šargarepu. Sitno iseckajte čenove belog luka i luka.

Ugrejte ulje u tiganju i stavite povrće da se dinsta. Dodajte mleveno meso i počnute da drobite meso. Isecite papriku na kockice i dodajte od smese. Začinite solju i biberom. Dodajte bosiljak i origano.

Isecite unutrašnjost paradajza i dodajte u tiganj.

Stavite kriške hleba u blender. Dodajte majčinu dušicu i so. Sameljite na sitne mrvice.

Dodajte unutrašnjost paradajza u smesu na vatri i kuvajte još nekoliko minuta.

Poređajte paradajz u pleh. Napunite nadevom. Obilno pospite svaki paradajz mrvicama od hleba. Prelijte maslinovim uljem. Pecite pripremljeni punjeni paradajz na 200 stepeni 25-30 minuta.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar