Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Pohovane školjke sa pastom Patafri

Pohovane školjke sa pastom Patafri

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pohovane školjke sa pastom Patafri
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Patafri je savršeno pohovanje i ove školjke su pravi dokaz"

Potrebni sastojci

  • školjke - 1 kg, zamrznute ili sveže
  • za marinadu
  • mirođija
  • peršun
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • so
  • crni biber
  • limun - 1 komad
  • belo vino - 100 ml
  • za pohovanje
  • jaja - 3 - 4 komada
  • brašno - 200 g
  • pivo - 100 ml
  • so
  • crni biber
  • mirođija
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite školjke, ako su sveže skuvajte ih u posoljenoj vodi.

U duboku posudu stavite naseckane mirođiju i peršun, sitno naseckan beli luk, crni biber, sok od limuna i vino.

Dodajte školjke i izmešajte. Ostavite ih u frižideru barem na 30 minuta.

Odvojte belanca od žumanaca. Umtite belanca sa prstohvatom soli. U drugoj posudi umutite žumanca sa brašnom i sipajte pivo.

U dobijenu smesu dodajte u etapama belanca i pažljivo izmešajte. Dodajte so i crni biber po ukusu.

Uzmite školjku, umočite u smesu za pohovanje i stavite je u zagrejanu masnoću dok ne postane zlatasto.

Servirajte morske plodove dok su još topli, posute naseckanom mirođijom i kriškama limuna.

Pohovane školjke sa pastom Patafri je veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: