Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće Varivo»Piletina sa pečurkama i slatkim kromppirom

Piletina sa pečurkama i slatkim kromppirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Piletina sa pečurkama i slatkim kromppirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
04/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Piletinu sa pečurkama i slatkim krompirom servirajte sa odgovarajućim hlebom da biste mogli da ga natopite u odlični sos."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 4 čena
  • ruzmarin - 2 struka, svež
  • lovorov list - 2 komada, svež
  • maslinovo ulje
  • dimljena slanina - 2 lista
  • slatki krompir - 600 g
  • braon šampinjoni - 100 g
  • pileći bataci - 4 komada
  • crveno vino - 250 ml
  • sok od paradajza - 800 ml
  • masline - 12 komada, crne
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i krupnije isecite. Praziluk očistite i operite. Isecite na krugove. Beli luk oljuštite i isecite na kriške. Dimljenu slaninu isecite na tanke ivice. Iseckajte ruzmarin. Na umerenoj vatri ugrejte veliku šerpu.

U isto vreme dodajte slaninu i ruzmarin. Dodajte jednu kašičicu maslinovog ulja, listove lovora. Mešajte oko 2 minuta. Dodajte luk, praziluk i beli luk. Pržite oko 10 minuta, mešajte.

U međuvremenu operite slatki krompir i pečurke. Krompir isecite na kockcie, nemojte ljuštiti. Pečurkama odvojite koren i kapice ostavite cele. Dodajte ih u šerpu. Odvojite kožu pilećih bataka i dodajte i njih. Sipajte vino i ostavite malo da ispari.

Dodajte paradajz. Posudu paradajza operite sa oko 400 ml vode i takođe sipajte u šerpu. Promešajte. Odvojite koštice maslina i dodajte ih. Ostavite na vatri da provri.

Začinite solju i biberom. Prebacite u rernu na oko sat vremena, dok se ne zgusne i dok svi sastojci ne budu gotovi. Meso treba da se odvaja od kosti.

Piletinu sa pečurkama i slatkim krompirom servirajte sa odgovarajućim hlebom da biste mogli da umačete u odlični sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: