Astrid torta sa pistaćima

FataGourmanaFataGourmana
Početnik
13
Astrid torta sa pistaćima
Fotografije: FataGourmana
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Kore za Astrid tortu sa pistaćima se ne preliva. Upija tečnost od kiselog mleka i istopljenog šećera!"

Potrebni sastojci

  • kora za tortu - 3 kore
  • krem
  • maskarpone - 1 kg
  • kiselo mleko - 800 g
  • šećer - 1 šolja, nepuna
  • krem za tortu - 200 g, zaslađen pistaćima
  • dekoracija
  • jestivo cveće
* merne jedinice

Način pripreme

Kora za tortu se iseče na tri dela.

Za krem se muti kikiriki krem sa polovinom kiselog mleka i šećerom. Dodaju se ostali sastojci i muti se 3-4 minuta na srednoj temperaturi.

U prsten kalupa stavljen na osnovu torte stavlja se kora, pokriva se sa trećinom krema.

Procedura se ponavlja i sa ostalim korama i kremom. Zagladi se površina i pomoću špahtle ili noža se gravira.

Torta od pavlake se ostavlja u frižideru bar 4 sata. Na kraju se dekoriše cvećem.

Da! Kore za Astrid tortu sa pistaćima se ne prelivaju. Upijaju tečnost kiselog mleka i istopljenog šećera!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: