Način pripreme
Sve proizvode ostavljamo nekoliko minuta na sobnoj temperaturi. Rastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna.
Pokrijte krpom na nekoliko minuta da aktivirate kvasac. Dobra je ideja da izaberete veliku posudu za mešanje da bi vam kasnije bilo zgodnije.
Prosejte brašno sa solju dva puta. Od svih proizvoda umesi se meko i glatko testo.
Ostavite testo da naraste u velikoj plastičnoj kesi koju dobro zavežete da ne uđe vazduh, ali možete i samo posudu pokriti krpom.
Tajna uspešnih peciva je u dizanju testa, pa dajte sebi dovoljno vremena.
Koristite sistem trostrukog podizanja - dok se ne udvostruči zapremina; posle oblikovanja kiflica i posle premazivanja jajetom. Od već dignutog testa pravite 15 loptica od kojih svaku razvaljajte u elipsu, praveći nožem nekoliko proreza na jednom kraju.
Dodajte slatko po želji i umotajte u kiflicu. Kiflice poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da nadođu drugi put.
Premažite malo umućenim belancetom i pospite šećerom. Peći na 190 stepeni dok ne bude gotovo.
Ukusne kiflice sa slatkom su spremne.