Način pripreme
U veću posudu sipajte mlaku vodu, pospite kvascem, sačekajte 10-ak minuta da se malo aktivira.
Prosejte 250 g brašna i dodajte ga u kvasac. Mešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zatim dodajte ostatak brašna i so i umesite dok ne postane lepo testo. Ako je testo previše suvo, dodajte 1 kašiku vode nekoliko puta, a ako je previše vlažno - 1 kašiku brašna nekoliko puta.
Testo ostavite u posudi, pospite ga sa malo brašna, prekrijte ga krpom i ostavite da se diže 1 sat.
Nakon što je testo naraslo, podelite ga na 2 dela i počnite da ih sečete na male komade.
U šerpu sipajte oko 600 ml vode i ostavite da provri. Zatim pažljivo sipajte sodu kašikom, kašiku po kašiku i mešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje i za svaki slučaj premažite sa malo maslinovog ulja.
1/4 od zalogaja stavite u šerpu na 30 sekundi, a zatim ih ređajte na pleh.
Ovo uradite sa svim zalogajima od smese za perece. Premažite ih maslinovim uljem i pospite krupnom ili običnom solju.
Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne budu gotove.
Zalogaje od smese za perece možete poslužiti sa vašim omiljenim sosom.
Prijatno!