Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Zalogaji od smese za perece

Zalogaji od smese za perece

friends kitchenfriends kitchen
Početnik
23945
Zalogaji od smese za perece2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Zalogaje od smese za perece možete poslužiti sa vašim omiljenim sosom. Uživati!"

Potrebni sastojci

  • voda - 190 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 1 pakovanje (7 g)
  • brašno - 380 g ako želite da bude bez glutena, može biti pirinčano brašno, bademovo brašno (mešavina nekoliko vrsti)
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U veću posudu sipajte mlaku vodu, pospite kvascem, sačekajte 10-ak minuta da se malo aktivira.

Prosejte 250 g brašna i dodajte ga u kvasac. Mešajte drvenom kašikom ili lopaticom. Zatim dodajte ostatak brašna i so i umesite dok ne postane lepo testo. Ako je testo previše suvo, dodajte 1 kašiku vode nekoliko puta, a ako je previše vlažno - 1 kašiku brašna nekoliko puta.

Testo ostavite u posudi, pospite ga sa malo brašna, prekrijte ga krpom i ostavite da se diže 1 sat.

Nakon što je testo naraslo, podelite ga na 2 dela i počnite da ih sečete na male komade.

U šerpu sipajte oko 600 ml vode i ostavite da provri. Zatim pažljivo sipajte sodu kašikom, kašiku po kašiku i mešajte.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje i za svaki slučaj premažite sa malo maslinovog ulja.

1/4 od zalogaja stavite u šerpu na 30 sekundi, a zatim ih ređajte na pleh.

Ovo uradite sa svim zalogajima od smese za perece. Premažite ih maslinovim uljem i pospite krupnom ili običnom solju.

Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne budu gotove.

Zalogaje od smese za perece možete poslužiti sa vašim omiljenim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: