Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka

Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka

Pileće šnicle sa Klasika sosom od pečuraka
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Poslužite neodoljive pileće šnicle sa sosom od pečuraka i odgovarajućim garnirungom - moj je krompir pire i komad limuna na zelenom listu zelene salate."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle od buta - 5 komada, sa kožom
  • za marinadu
  • belo vino - 1/2 šolje
  • med - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • začini za pile - 1 supena kašika, miks
  • ulje - 3 supene kašike
  • za sos od pečuraka
  • pečurke - 200 g
  • bujon od povrća
  • brapno - 2 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za mariniranje piletine.

Poređajtepileće šnicle u duboku posudu i zalijte ih marinadom.

Ostavite šnicle da se mariniraju na otprilike sat vremena.

Poređajte šnicle u tepsiju, sipajte deo bujona i tepsiju uvijte aluminijumskom folijom.

Šnicle pržite u zagrejanoj rerni do 200 °C otprilike 30 minuta.

Skinite foliju i dopecite da se dobije zlatkasta boja.

Pečurke očistite i naseckajte na kriškice.

Dinstajte ih u ulju dok ne budu gotove.

Prepecite brašno, dodajte ga u pečurke uz energično mešanje.

U tankom mlazu dodajte i bujon mešajući dok se ne zgusti i pazite da se ne formiraju grudvice u sosu od pečuraka.

Poslužite neodoljive pileće šnicle sa sosom od pečuraka i odgovarajućim garnirungom - moj je krompir pire i komad limuna na zelenom listu zelene salate.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: